søndag 4. oktober 2009

Røyking av oksebryst ...

...her er stykket
med okse bryst ...















... dette smøres inn
med sennep av typen "French`s
classic yelllow" fås bla kjøpt hos
ultra i Stavanger, grill krydder
"RUB-A-DUB" ifra Craig`s,
"Pimentòn" dette er røykt
paprika krydder kjøpt i spania,
dette får en nok kjøpt i
spesial butikker her hjemme ...

















... røyken varmes opp, dette er en
Weber røyke som fås kjøpt hos
"Plantasjen", samt beholder
til å varme kull ...

... oppå kullet må en
ha gode "ved chips" til
å smaks sette kjøttet...

... her brukes 1/2 håndfull
mesquite og 1/2 håndfull
med hickory ...

... husk å fylle på med
vann i lokket inni
grillen, slik at det
fordamper ...

... husk å fyll på med "ved
chips" etter behov ...

... røykes på ca 100 C,
vend kjøttet 1 gang
hvis ønskelig ...

... anta at røyketiden
tar ca 5 timer ...




















... nå ligger kjøttet godt i røyka
og det røyker godt ...




















... endelig er kjøttet ferdig
vi skal bruke det i
sandwich idag ...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar