torsdag 29. oktober 2009

Røyking av kalkun og bacon (lettsaltet side) ...

... lettsaltet side som skal
bli bacon. En heller
maple sirup og litt grov
salt over baconet. La det stå i
kjøleskap over natten ...
















... kalkunen tines over natten
i kjøleksapet, klar for
røyking neste dag ...




















... røyketiden tar ca 5 timer
totalt for både kalkun og
bacon ...




















... kalkun bruker vi ofte
i sandwich ...

... her er kalkunen ferdig
røykt ...
















... her er baconet
ferdig røykt ...















... baconet skjærer vi
i tynne skiver og steker ...


søndag 25. oktober 2009

Julegave ...

... årets første
 julegave
er i hus ...




















... for et flott papir de har
på "Krossen kjøkken"
i Sandnes ...

Koking av krabbe ...

... en 36 liters gryte, med
20 - 30 krabber ...





















... 1 stort glass med grov salt ....

















... etter krabbene er lagt i vannet
skal det koke opp ....

... når det koker igjen skal
en starte å regne tiden, krabbene
skal da koke i 30 min ...
















... vi bruker krabbekoker
på gass, denne fås kjøpt
hos europris eller ingebretsen
i Sandnes ...





Speke makrell ...

... først koker
en opp 10 liter vann,
4 kopper salt og
1 kopp sukker ...

... avkjøles ...















... når laken er
avkølt legges ferdig
sløyet hele makrell
i laken ...















... legg noen skåler
eller noe tungt oppå
makrellen slik den
holder seg godt nedi
laken ...
















... settes i kjøleskap
i 3 uker ...



... her har silden ligget i lake
i 3 uker i kjøleskapet ...


... den lukter ingen ting ....



... spekesild anbefales å spise med flatbrød med
smør, kalde poteter skåret i tynne skiver oppå
flatbrødet, ben og skinnfrie stykker av silden,
og rødbeter. Ha gjerne et flatbørd med smør
på toppen ...


... da blir det som en sandwich ...

onsdag 7. oktober 2009

Loccentine ...

... olje dusjsåpe
fra loccentine ...



















... et deilig alternativ
når en ikke har
tid til bodylotion
etter en dusj ...

søndag 4. oktober 2009

Røyking av oksebryst ...

...her er stykket
med okse bryst ...















... dette smøres inn
med sennep av typen "French`s
classic yelllow" fås bla kjøpt hos
ultra i Stavanger, grill krydder
"RUB-A-DUB" ifra Craig`s,
"Pimentòn" dette er røykt
paprika krydder kjøpt i spania,
dette får en nok kjøpt i
spesial butikker her hjemme ...

















... røyken varmes opp, dette er en
Weber røyke som fås kjøpt hos
"Plantasjen", samt beholder
til å varme kull ...

... oppå kullet må en
ha gode "ved chips" til
å smaks sette kjøttet...

... her brukes 1/2 håndfull
mesquite og 1/2 håndfull
med hickory ...

... husk å fylle på med
vann i lokket inni
grillen, slik at det
fordamper ...

... husk å fyll på med "ved
chips" etter behov ...

... røykes på ca 100 C,
vend kjøttet 1 gang
hvis ønskelig ...

... anta at røyketiden
tar ca 5 timer ...




















... nå ligger kjøttet godt i røyka
og det røyker godt ...




















... endelig er kjøttet ferdig
vi skal bruke det i
sandwich idag ...


lørdag 3. oktober 2009

Skoletter ...

... disse ifra
Tiger of sweeden
de er bare digg ...



















... sjekk platå
forran på
skoletten ...

... da føles
ikke skoen
så høy som
den er ....

... selges hos
"Geddon" på
kvadrat ...

fredag 2. oktober 2009

Mer usken ...

... flere bilder
fra hytta ...
















... bilde fra stien ...




















... bilde langs hekk ...


Usken ...

... gravemaskin arbeide
på hytta ....
















... bilde 2 ...
















... bilde 3 ...
















... bilde 4 ...
















... bilde 5 ... stien ...




















... bilde 6...















... bilde 7 ...

... bilde 8 ...


...bilde 9 ... siste ...